Tillbaka

Hammarby anlitar mental coach

Publicerad 09-01-2014 Okategoriserade

hammarby-fotoNu ska Hammarbyspelarna få stöd även i sin mentala träning. Anders Friberg har under flera år arbetat med just den biten, bland annat i Kalmar FF, och samarbetet med Nanne Bergstrand fortsätter han nu även i Hammarby.

Fotbollsspelare jobbar dagligen med sin fysik och teknik, men den mentala sidan får inte samma utrymme. Till årets säsong kommer dock spelarna i Bajentruppen få möjlighet att jobba mer med den delen. Ander Friberg är alltså namnet på mannen som ska stå för den mentala coachingen.

– Jag har samarbetat med Anders tidigare som har en stor kompetens som mental coach. Jag ser mental träning som ett allt viktigare hjälpmedel även för fotbollsspelare. Det är ett självklart inslag för de flesta individuella idrottarna, att man även jobbar med huvudet och den kognitiva processen. Men i lagidrott och fotboll har det inte varit lika självklart, fast det borde det vara, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Anders Friberg, 53 år, är företagaren som sadlade om och började arbeta med sitt stora intresse – att utveckla människor mentalt. Efter att ha utbildat sig inom området började han jobba med personer inom näringslivet, och kom så småningom i kontakt med Nanne Bergstrand. Deras samarbete började 2011.

Läs hela nyheten på Hammarbyfotboll.se

Text och foto: Love Gustafsson & Hammarby Fotboll AB